De moderne caravan is voldoende geïsoleerd en meestal voorzien van een gaskachel. Alleen een gaskachel is niet voldoende. Voor comfortabele warmte heb je minimaal ringverwarming nodig. De warmte van de kachel wordt, door een ventilator via een soort ringleiding, door de hele ruimte ‘geblazen’. De caravan wordt hierdoor gelijkmatig verwarmd en tevens wordt condensvorming vermeden. Bij Opblaasbare Tent hebben wij alle onderdelen om een ringverwarming te plaatsen.

Sluit de koelkastroosters van de koelkast af met de daarvoor bestemde afdekplaten, LET OP het bovenrooster heeft een andere maat afdekplaat dan het onderrooster. Als u de koelkast op gas gebruikt, moet de rookafvoer open blijven. Zorg er voor dat uw gasflessen gevuld zijn met Propaan gas (Butaan verdampt niet meer onder de nul graden). Om te voorkomen dat uw gasdrukregelaar bevriest, kunt u het best daar een eis ex op plaatsen.

De schoorsteen op het dak dient verlengd te worden met één of twee opzetpijpjes, om te voorkomen dat de schoorsteen ondersneeuwt en een goede rookafvoer onmogelijk wordt. Voor extra veiligheid kunt u een koolmonoxide- en gasmelder plaatsen. Dit onderdeel is bij ons te verkrijgen en eenvoudig in de caravan of camper te monteren. Het watersysteem moet vorstvrij geplaatst worden. Als het waterreservoir in de disselbak zit, kunt u het best een uitstroom van uw ringverwarming in de disselbak aanbrengen.

Smeer de rubbers van deur, ramen en disselbak in met talkpoeder om vastvriezen te voorkomen.

ook handig
Kamperen in de winter met de caravan
zojuist geplaatst
Winter kamperen met de hond