Ver weg of dichtbij: wie gaat kamperen weet dat je tegenwoordig veel nodig hebt om je reis soepel, comfortabel en veilig te laten verlopen. Hoe vervelend is het als je er tijdens je reis of op de plaats van bestemming achter komt dat je noodzakelijke of handige dingen bent vergeten? Want de meeste reizigers denken nog wel aan hun koffer of een goed kinderzitje waar de kids ook een veilige reis mee beleven. Maar hoe zit het met dingen waar je zelf niet aan denkt? Daar denk je natuurlijk niet aan, dat is logisch. En daarom volgen er nu vijf tips, vijf handige gadgets die je zou vergeten.

1) Bagage cijferslot
De meeste mensen gaan ervan uit dat er niet in hun koffer wordt ingebroken. Toch komt het nogal eens voor. Een cijfer hangslot is dan een extra waarborg. Wel zo’n veilig idee!

2) Wereldstekker
Zal je net zien: wil je je telefoon even opladen, past je lader niet in het stopcontact! Veel stopcontacten in het buitenland hebben net even een andere ingang dan de Nederlandse. Dan mag zo’n wereldstekker niet ontbreken. Tenminste, als je niet met een lege accu wilt komen te staan.

3) Paspoortmap
Het is erg vervelend om er bij het inchecken je hele koffer overhoop te moeten halen om je paspoort te zoeken, of erger nog: dat je ‘m kwijt bent! Een paspoortmap biedt uitkomst. Stop alle paspoorten van je reisgenoten erin en zo heb je altijd je paspoorten bij de hand. Net zo makkelijk!

4) Polsbanden tegen reisziekte
Voor de één is de autoreis naar de favoriete vakantiebestemming door prachtige landschappen en mooie vergezichten een ware belevenis, voor de andere een ware nachtmerrie. Mensen met wagenziekte beleven een prettige reis met de polsbanden tegen reisziekte. Een must voor de ‘misselijke’ vakantieganger!

5) Vacuümzakken
Je kent het wel: je complete koffer ingepakt en op het moment dat je hem dicht wilt doen: problemen! Omdat je toch alles mee wilt, kan je eens denken aan vacuümzakken. Jouw kofferinhoud wordt vacuüm gezogen. Minder ruimte, dus meer meenemen.

Wat was je volgens jou echt niet vergeten?

ook handig
Wildkamperen regelgeving, wat is wel toegestaan?
zojuist geplaatst
Tips: Onderhoud en schoonmaken van een tent.