Kamperen in de winter en de hond gaat mee!

Geen enkel probleem de meeste honden vinden het heerlijk om in de sneeuw te ravotten! Iedereen weet wat pekel met je schoenen of met je auto doet! Nare uitgebeten rare witte plekken. Juist de voetzolen van de hond lijden er ook flink van. Door de sneeuw kunnen er kloofjes tussen de kussentjes komen en als daar dan ook nog pekel bij komt geeft dit irritatie tot gevolg. Houd de haren tussen de tenen en de nagels daarom kort en u kunt het beste de pootjes goed afspoelen en afdrogen.

Ook kunnen er ijsballetjes vast gaan zitten in de vacht. Als uw hond tijdens het wandelen ineens begint te bijten op zijn poot zal hij proberen de ijsballetjes er zelf uit te bijten.. Als dit gebeurd kunt u de ijsballetjes laten smelten door ze te verwarmen met uw hand en vingers. Nooit eruit proberen te trekken want dit is zeer pijnlijk voor uw hond. Voor honden met gevoelige pootjes bestaan er speciale schoentjes!!! Laat uw hond hier wel van tevoren goed aan wennen.

Speciaal voor kleinere viervoetertjes is het raadzaam om deze in een jasje te steken.

Laat uw hond nooit op het ijs spelen!!! Natuurlijk ziet het er doldwaas uit als hij buitelingen maakt en over het ijs glijdt, maar dit soort akties kunnen hele nare spier en/of pees blessures veroorzaken. Dit zijn de meest voorkomende winter letsels. Ook het eten van sneeuw of het drinken van ijskoud water kunnen levensbedreigend zijn. Overgeven en soms dagenlang diarree zijn hiervan de gevolgen.

Tot slot de onderkoeling / bevriezings-verschijnselen. Let op lichaamsdelen waar weinig of geen haren zitten. Denk hierbij aan oorranden, de voetkussentjes en bij reuen de balzak.

Have Fun….

ook handig
Kamperen in de winter met de caravan
zojuist geplaatst
Schimmelspot, een ergernis voor de kampeerder.