Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een tent is het van belang om uw tent goed te onderhouden en schoon te maken. Op deze pagina krijgt u een aantal tips voor het schoonmaken van en onderhoud aan uw tent.

Tenten waterdicht maken

De tent die u aanschaft bij Opblaasbare Tent is over het algemeen gebruiksklaar en dus ook waterdicht. U hoeft uw tent dus niet direct te behandelen om hier zelf voor te zorgen.

Heeft een tent al langere tijd in gebruik en lekt deze? In dat geval kunt u de lekkende onderdelen van de tent behandelen met een zogenaamd impregneermiddel. Zet de tent hiertoe op en gebruik het impregneermiddel op het doek, door bijvoorbeeld het impregneermiddel met een spons of doek in te wrijven op de lekkende tentdelen. Het is afhankelijk van uw tent en het gebruikte tentdoek wat voor waterafstotend impregneermiddel u voor uw specifieke tent dient te gebruiken. Voor een tent gemaakt met een tentdoek van katoen dient u een ander middel te gebruiken dan voor een tent voorzien van een synthetisch tentdoek. Naast spuitbussen met onder andere cfk’s kunt u ook de keuze maken voor milieuvriendelijke, niet giftige en biologisch afbreekbare producten, zoals deze bijvoorbeeld in de handel zijn in een flesje met handpompbediening.

Ook lekkende naden van katoenen tenten kunt u met impregneermiddel weer waterdicht maken. Heeft u naadlekkage bij een synthetisch tentdoek dan kunt u dit verhelpen met nadendichter. Een scheur kunt u herstellen met reparatiedoek. Kleine reparaties kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt uw tent ook door de deskundige medewerkers van Opblaasbare Tent laten repareren.

Tent reinigen en verwijderen van vlekken

Voor het verwijderen van een vlek uit het tentdoek van uw tent, meestal vogelpoep, bereikt u veelal een goed resultaat door met heet water en een borstel de vlek te reinigen. Daarnaast zijn er vlekken die u minder eenvoudig kunt verwijderen. Hiervoor worden door Opblaasbaar Tent speciale reinigingsmiddelen te koop aangeboden.

Algen verwijderen van uw tent Voor het verwijderen van algen uit tentdoek dient u over een speciaal daarvoor geschikt reinigingsmiddel te beschikken. Let daarbij op het volgende: de tentreinigingsmiddelen welke gebruikt worden voor het verwijderen van algen kunnen de waterdichte eigenschappen van het tentdoek en daarmee uw tent aantasten. Na het verwijderen van de algen van uw tent moet u het tentdoek daarom opnieuw waterdicht maken met een impregneermiddel. Wij adviseren u er altijd voor te zorgen dat u uw tent gereinigd en vooral droog op te bergen. Dit voorkomt de vorming van algen en schimmel in het tentdoek.

Uw tent ontdoen van harsdruppels

Een harsdruppel op uw tent kan over het algemeen geen kwaad. Harsdruppels beschadigen het doek immers niet. Wilt u een harsdruppel toch verwijderen, dan kunt u de harsdruppel met een ijsblokje koud en hard maken, vervolgens kunt u de harsdruppel weghalen.

ook handig
Op reis: 5 dingen die je zou vergeten.
zojuist geplaatst
De voordelen van een Lichtgewicht tent